Halloween godis.

Halloween minicupecake


45 minicup


En jätterolig cupcake om man firar halloween eller har ett barnkalas.

Halloween minicupecake
 

Ingredienser

1 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
90 g smält smör
50g hackad vit choklad
50g hackad mörk choklad

Frosting:
Ca 60 g naturell créam cheese
Ca 30 g mjukt margarin
1 msk vaniljsocker
Ca 4 dl florsocker
Ev färgessens

Godis att dekorera med

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt, rör sedan ned resterande.
Ca 45 minimuffins pappersformar på ca 3,5 cm i diameter och fyller dem till ung hälften, eller strax över.
Fördela smeten i formarna och grädda på 175 grader i ca 20 minuter.

Rör ihop frostingen. Färga ev. frostingen i en eller flera färger.
Dekorera med döskallar, spindlar, råttor osv


Halloween klubbor


20 st


Enkelt och gott godis för barn till Halloween

Halloween klubbor
 
 

Ingredienser

1 påse Marshmallows
tandpetare eller andra pinnar
200 g vit choklad


Gör så här

Sätt en marshmallows per pinne och placera på en bricka eller dylikt. Se till att brickan får plats i frysen!
När du gjort så många som du vill ha sätter du in dom i frysen i ca 15 minuter. Under tiden smält chokladen, antingen över vattenbad eller i microvågs ugnen.
Ta ut marshmallowsarna ur frysen och doppa dom i chokladen och ställ på brickan.
Förvara i kylen


Spindlar


För 8 personer.

Spindlar
 
 

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt kallt kaffe

Garnering:
Kokos
Dansukker Flor med jordgubbssmak
lakritssnören

Gör så här

1. Rör matfett och flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffe.
2. Forma till runda bollar som rullas i kokos. Forma även mindre bollar, som sätts som huvud på de kokosrullade bollarna.
3. Blanda ett par matskedar flor med jordgubbssmak med lite vatten och droppa som ögon på huvudet.
4. Skär lakritssnörena i bitar och sätt som ben på spindlarna.


För mer halloween recept:
http://www.matklubben.se/recept/halloween+godis



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0